Gebruikers beheren

U heeft de mogelijkheid om extra gebruikers voor uw klantdashboard toe te voegen. Bijvoorbeeld om toegang te geven aan interne relatiebeheerders, de contactpersoon bij de klant of andere medewerkers van de klant. Het aantal gebruikers is onbeperkt.

Voor het beheren van alle gebruikers klikt u in de Client Manager bovenaan op de knop ‘Users’. U ziet dan een lijst met alle reeds aanwezige gebruikers. Om een nieuwe gebruiker toe te voegen klikt u onderaan op de knop ‘Nieuw’.

Er verschijnt nu een formulier waarin u de volgende gegevens kunt opgeven:

Onderdeel Uitleg
Name Naam van de gebruiker
Email Emailadres van deze gebruiker (te gebruiken bij login) Vaak: persoon@klantnaam.nl
Password Wachtwoord voor deze gebruiker (te gebruiken bij login)
Repeat password Herhaal hier het wachtwoord
Language Standaard: Nederlands
Is active Vink deze optie eerst uit. Vanuit het klantdashboard kan deze gebruiker geactiveerd worden met de knop: Activeren
Is admin Standaard niet aanvinken voor klantgebruikers (deze optie geeft de gebruiker onbeperkte rechten)
Licenses list Hier kunt u selecteren welke klantdashboards (Licenses) toegankelijk zijn voor deze gebruiker. Reeds bestaande klantdashboards kunt u hier selecteren.
Permissions list Voor een gebruiker die geen admin is kunt u hier de gewenste toegangsrechten selecteren.
Standaard: niets selecteren, dan krijgt de gebruiker automatisch de standaard toegangsrechten.
Indien u specifieke rechten wilt toekennen aan deze gebruiker selecteert u deze hier.

Klik tenslotte op ‘Opslaan’ om deze gebruiker te bewaren of klik op ‘Opslaan en Doorgaan’ om deze gebruiker te bewaren en daarna direct een volgende gebruiker aan te maken.

Voor het toevoegen van deze gebruiken in een Accountancy Portal of andere Single Sign On toepassing gebruikt u de waarde die nu wordt getoond achter: Token.

Let op! U heeft nu een nieuwe gebruiker aangemaakt en daarvan de algemene gebruikersrechten ingesteld. Indien deze gebruiker geen admin is kunt u per klantdashboard nu nog een aantal specifieke instellingen aanpassen, die hierna worden beschreven.

Voor de zojuist aangemaakte gebruiker kunt u nu per klantdashboard waartoe deze gebruiker toegang heeft nog een aantal specifieke instellingen aanpassen. U gaat hiervoor vanuit de Client Manager naar de lijst met klanten (Licenses) en klikt achter de betreffende klantnaam op ‘Groepen bewerken’.

U komt nu in de beheeromgeving van dit klantdashboard. Klik in de menubalk Settings > Gebruikersaccounts. U ziet nu een lijst met gebruikers die toegang hebben tot dit klantdashboard. U kunt hier per gebruiker de specifieke instellingen voor dit klantdashboard beheren. Klik achter de gewenste gebruiker op de knop ‘Wijzig’ om deze te bewerken. U krijgt dan de volledige gebruikersinstellingen in beeld. Van belang zijn dan de volgende onderdelen (indien deze gebruiker geen admin is):

Onderdeel Uitleg
Homepages list Optioneel (indien van toepassing): selecteer hier de hoofdschermen die deze gebruiker mag bekijken
KPI views list Optioneel (indien van toepassing): Selecteer hier de KPI-schermen die deze gebruiker mag bekijken
Full access to data Optioneel (indien van toepassing): Toegangsrechten voor data. Indien deze gebruiker alle data mag zien dan vinkt u deze optie aan. Indien u deze optie uitvinkt dan verschijnt de knop ‘Weergave rechten bewerken’ waarbij u per data-element (ledgers) kunt aangeven of die toegankelijk is voor deze gebruiker
Full access to zoom Optioneel (indien van toepassing): Toegangsrechten voor zoom. Indien deze gebruiker tot op alle niveau’s mag doorklikken (inzoomen) dan vinkt u deze optie aan. Indien u deze optie uitvinkt dan verschijnt de knop ‘Weergave rechten bewerken’ waarbij u per groep van data-elementen (groups) kunt aangeven of die toegankelijk is voor deze gebruiker

Klik tenslotte op de knop ‘Opslaan’ om de specifieke instellingen behorend bij dit klantdashboard voor deze gebruiker op te slaan. Indien u deze gebruiker ook toegang heeft gegeven tot andere klantdashboards, herhaalt u bovenstaande handeling per klantdashboard. Keer daarna terug naar de Client Manager.